7 oktober 2018
17:00

Värnamo IK HJ

Referat: Månsarps IBK HJ - Värnamo IK HJ

Seriepremiär för herrjuniorna. Först till det tråkiga. Det finns en seketariat och kioskschema upplagt. Kan man ej så byt. Idag saknade vi kiosk att serva motståndarlagets föräldrar med. När vi själva åker iväg, så tar vi ju också kanske för givet att sådant fungerar. Tack Nicklas Nero för att du ställde upp och fixade lite kaffe mm.

Till matchen då. Gillar man struktur i spelet, så kan man nog redan nu sluta läsa....
Nja, så illa kanske det inte var, bitvis var de bra, framförallt PP, och en period i början av första och andra perioden.
Vi för 1-0 i boxplay efter 05:08 genom den outtröttlige Bashir. Dock så får Värnamo kvittera i sitt PP, efter att vi valt en krångligare väg en nödvändigt att spela oss ut ur eget defensivt område. Vi gör senare 2-1 genom Viktor, ett resultat som står sig perioden ut. Vi får döda ett boxplay till, men i slutet av första får Värnamo sin första utvisning.

Inför andra perioden byter vi målvakt. Andreas har varit sjuk i veckan, och känner sig inte bra, Robin in. Vi får en bra start i 3:e , rullar bollen bra i PP och Oliver serveras delikat av Edvin. Sen åker vi på 2 plus 10 och ytterligare en 2:a senare. Dessa utvisningar reder vi dock ut, och vi gör sedan även 4-1 efter 07:42. Här tycker jag att vi har total kontroll. Men vi ställer till det för oss själva i laget. Dels med byte av personal som inte riktigt är med på banan när de kommer in igen. Samt att vi precis som vid 1-1 målet, gör saker och till mycket krångligare än nödvändigt och serverar mer eller mindre Värnamo 3 mål, så mellan minut 10 och 14 så hämtar Värnamo upp till 4-4. TO för oss, vi går ned på 2 femmor, och gör också ett ledningsmål innan pausen.

Inför 3:e bestäms att Andreas ska in i målet igen, ingen skugga över Robin. Som fick en svår match. Lugna första 10, sedan var det ju mer eller mindre kalabalik ett tag.
I 3:e gör vi 6-4 och det känns som att vi ska kunna dra ifrån. Men lite defensiva tveksamma insatser gör återigen att Värnamo kvitterar, vilket vi absolut inte ska ta ifrån dom, då de har några riktigt tekniska killar. Men våran hetaste spelare i alla bemärkelser Gustaf avgör matchen med 2 sena mål. Även om de får en reducering i slutet ( slumpmål) så känns det lugnt just sista minuten.

Varför vinner vi ? I grund och botten är vi ett bättre lag och behärskar ett högre tempo. Men när man mentalt går in i matchen och tror att det är någon slags uppvisningshow/dans så blir man hårt bestraffad. Sen är det så att detta var säsongsdebut för flera killar vilket syntes, då det var svårt med matchtempot. Sjukdomar på vissa killar i veckan, gjorde ju också att deras kondition tog slut emellanåt.
Nu möter vi Vimmerby borta nästa helg, vad kan vi lära oss då ? Jo ta snabbare byten. Flera killar passiva när vi ska sätta vår första press, vi backar ned på tok för långt, och Värnamo fick lossa mycket skott från mittplan, och då rullar en boll in till slut som 8-7 målet. Inställningen måste bibehållas hela matchen.
Sedan måste vi behålla lugnet, lite för många 2:or idag, och i stort sett är väl alla rätt dömda. Vissa i laget jagade också sitt första mål, kanske lite väl mycket. Men det är en lång säsong, så det kommer, kan jag försäkra.
Någon som tog det lugnt var Andreas i målet, trots sjukdom så gör han en stabil instats, och styr och ställer på ett bra och tydligt sätt.
Viktor/Gustaf var en kombination som inte testats tidigare vad jag vet. Men det funkade väl bra för att vara första gången.